Tot 20% besparen op uw gasrekening?

Tot 20% besparen op uw gasrekening?

De olieprijzen blijven maar stijgen en daarmee ook uw energierekening. In tijden van economisch neergang is besparen een must. Verhart groen B.V. denkt te kunnen helpen met het besparen op uw gasrekening. Naast deze economische besparing wordt de CO2 uitstoot ook beperkt, verwarmen met hout is CO2 neutraal.

WAT IS HET PLAN?

Verhart groen B.V. vervoert momenteel jaarlijks tussen de 3000m³ – 5000m³ houtsnippers af naar de biomassacentrale. Hiermee wordt groene stroom opgewekt. Een mooi concept, maar er kan meer uit het hout gehaald worden.

Verhart groen B.V. krijgt een biomassaplein. Hier wordt lokale biomassa opgehaald en lokaal weer ingezet als warmtebron.

Het voordeel is dat het huidige snoei”afval” geen afval meer is, maar een lokale brandstof. De afhankelijkheid van fossiele brandstof neemt hiermee af en er wordt bespaard op de stookkosten.

HOE WERKT HET?

Er wordt op locatie bij u een automatische biomassa CV-ketel geplaatst. De ketel staat in een container en kan overal geplaatst worden. Door middel van een buizensysteem wordt de biomassa CV-ketel aangesloten op uw bestaande CV installatie.

Dus geen grote verbouwingskosten.

Naast de ketelruimte staat een bunker waar de houtsnippers opgeslagen worden.

Door middel van een vijzel worden de snippers automatisch in de kachel ingevoerd, naar gelang de vraag. Verhart komt periodiek de bunker vullen met nieuwe snippers. De tijd is afhankelijk van de grootte van de bunker en het verbruik van de kachel. Het rendement van de ketel ligt boven de 92%. Het jaarlijks onderhoud van de kachel wordt door Verhart verzorgt. U heeft er geen omkijken naar.

WAT LEVERT HET OP?

De besparing is afhankelijk van verschillende factoren, maar een besparing van 20% op uw energierekening is heel reëel. Deze vorm van energie is bovendien CO2-neutraal!

Neem contact met ons op en wij berekenen uw besparing!