Nieuw: De Ecokneuzer

Nieuw: De Ecokneuzer

Het is fruitkwekers al jaren een doorn in het oog: het onderhoud van hagen en windsingels die als emissiescherm dienen. De zomerse eenzijdige snoeibeurt is nog te overzien, maar de tweezijdige wintersnoeibeurt is kostbaar en erg arbeidsintensief. De Ecokneuzer maakt daar een einde aan.

Het onderhoud van hagen en windsingels rond fruitboomgaarden kan veel slimmer, efficiënter en goedkoper. De Ecokneuzer van Verhart Groen voorkomt intensief handwerk in de vorm van takken ruimen en sloten schonen. De winterse snoeibeurt van de achterkant van hagen en windsingels wordt nu in één werkgang, geheel mechanisch geregeld. In de winter van 2012/2013 is voor het eerst met de Ecokneuzer gewerkt. Fruitkwekers reageren enthousiast. Besparingen worden eerder in manweken dan in manuren gemeten.

Einde aan kostbaar handwerk

Het snoeien van de achterzijde van windsingels en hagen is mormaal gesproken een lastige klus. Er is weinig ruimte, en vaak grenst de windsingel aan een sloot, al dan niet met een steil talud. Tot nu toe was zagen de gebruikelijke oplossing. Snoeihout belandt deels in de sloot en moet handmatig worden verwijderd. De Ecokneuzer versnippert het snoeihout meteen. Daarmee is al dat kostbare handwerk verleden tijd. De machinist kan de kraan met de Ecokneuzer nauwkeurig in de juiste positie manoeuvreren en de haag of windsingel in één werkgang strak snoeien. Het mechanisme is zo ontwikkeld dat het snoeisel meteen wordt versnipperd en naar binnen wordt geblazen. Het opruimen van takken in de sloot (kant) is dan niet meer nodig.

De besparing is enorm

Het jaarlijkse winteronderhoud van windsingels en hagen rond fruitboomgaarden is vanaf nu een fluitje van een cent. De besparing op arbeid is enorm. Zelfs bij wat kleinere boomgaarden nemen het handmatig ruimen van takken en schonen van sloten normaal gesproken vele dagen in beslag. Met de Ecokneuzer van Verhart Groen is dat tijdperk  ten einde.

Voor windsingels tot zes meter hoog

De Ecokneuzer is een door Verhart Groen in eigen beheer ontwikkelde opbouw die het mogelijk maakt om vanuit de boomgaard de achterzijde van windsingels en hagen te snoeien. De Ecokneuzer kan worden ingezet voor windsingels tot zes meter hoog.

Benieuwd naar de Ecokneuzer?

Wilt u weten hoe de Ecokneuzer werkt? Bekijk de video voor een indruk van de werking en de voordelen, of neem contact met ons op.